Zemiaky sú u nás najrozšírenejšou prílohou k jedlám, spracovávanou na mnoho príloh.
V domácnostiach pri varení malých množstiev sú problémy s kvalitou a tech. postupmi malé, no kuchári v stravovacích zariadeniach vedia svoje.
Časť problémov spojených s prípravou zemiakov, Vám odstránia čistené (lúpané) zemiaky, ktoré Vám ponúkame. Nemusíte sa už starať o nákup a vhodné uskladnenie, organizáciu priestorov a práce, kontrolu kvality.
Hlavné výhody čistených zemiakov:
1. Zmena organizácie a hygieny výrobnej prevádzky. Organizačné zmeny sú hlavne v likvidácii samostatných priestorov a uskladnenie a čistenie zemiakov, tzv. špinavej časti kuchyne. Tieto sa následne môžu použiť na rozšírenie priestorov kuchyne, čo je pri súčasnej cene výrobných priestorov značnou výhodou.
Manipulácia s nečistenými zemiakmi vždy prináša možnosť kontaminácie potravín, pri skrížení čistých a špinavých ciest, nevhodných pracovných postupoch, použití pracovného náradia alebo nádob. Na zvýšenie čistoty potravín z hľadiska plánu HACCP je použitie čistených zemiakov východiskom k odstráneniu problematických špinavých častí prevádzky.
2. Stála kvalita suroviny. Výberom správnych odrôd v každom ročnom období, overeným technologickým postupom výroby, prísnym výberom pestovateľov a pravidelnou kontrolou je zaručené, že spracovaná surovina je vždy prvotriednej kvality... Spotrebiteľovi odpadá starostlivosť o skladovanie zemiakov , plesnivé alebo hnijúce hľúzy. Spĺňa sa tým požiadavka správnej výrobnej praxe a plán HACCP na bezpečnosť, kontrolu a dohľadateľnosť používaných potravín, za ktoré dodávateľ ručí.
3. Dodržanie stálej kvality výrobku.
Overený technologický spôsob výroby, kvalitná dôsledne sledovaná vstupná surovina, zaručujú počas celého roku rovnaký vzhľad, chuť, farbu a vôňu výrobku. Možnosti v tvarovaní (rezaní) suroviny umožňujú ľahšie porcovanie a odstraňujú potrebnú prácu, prac. sily a čas.
4. Úspora času a energií a zníženie nákladov na odpad.
Čistené zemiaky šetria čas na lúpanie a energiu. Sú ihneď k dispozícii na varenie v konkrétnom množstve. Riešia aj časť problematiky HACCP, nakoľko nieje treba zberná nádoba na šupky, sklad odpadkov chránený proti hlodavcom.
Čistené zemiaky majú širokú škálu využitia a odstraňujú mnohé problematické činnosti v každej kuchyni. Šetria čas, priestor , energiu a hlavne pomáhajú pri riešení požiadaviek správnej výrobnej praxe a HACCP
|